Blog Posts

post-thumb-single
09 September
0

Mobiliteitsvouchers AgentschapNL on hold, BeLikeUs zet gewoon door!

Al in 2010 gaf toenmalig Minister Eurlings het startschot tot het subsidieprogramma Mobiliteitsvouchers. Ter bevordering van duurzame mobiliteit binnen het MKB werd een totaal bedrag van 3 miljoen euro beschikbaar gesteld. Vele onderzoeken verder zijn wij nu op het punt aangekomen dat de mobiliteitsonderzoeken niet langer gesubsidieerd worden aangeboden. De beschikbare pot lijkt op en wij krijgen nogal eens de vraag of verschillende initiatieven levensvatbaar zijn zonder deze subsidie? Volmondig zegt BeLikeUs: “Ja, natuurlijk!”. Ondanks het ontbreken van een duwtje in de rug zijn de duurzame mobiliteitsoplossingen alleen maar toegenomen. Elektrisch vervoer heeft zich razendsnel ontwikkeld, van fiets, scooter tot bedrijfsauto’s en als summum het fantastische merk Tesla. Openbaar vervoerskaarten hebben zich ontwikkeld tot multimobiliteitspassen, denk aan aanbieders als Radiuz waarbij niet alleen OV reizen mogelijk zijn maar zelfs de taxi kan worden geboekt met deze pas. Als laatste en vaak verbindend element wordt nu steeds vaker mobiliteitssoftware toegepast om alle mogelijkheden gebruiksvriendelijk te bundelen voor de medewerker en organisatie. Al moet hierbij de beste software nog gelanceerd worden… Maar daarop komen wij later nog terug.

Het wegvallen van de bekende voucherregeling heeft invloed op de initiële kosten maar niet op de besparingen die worden gehaald. Juist door de ervaring met mobiliteitsonderzoeken kan nu veel beter een voorspelling worden gegeven van de te behalen kosten- en CO2-besparing! Zo blijkt een besparing van 30% op de huidige mobiliteitskosten geen uitzondering. Het wegvallen van zowel de kleine als de grote AgentschapNL voucher vormt dan ook geen obstakel meer om te beginnen met duurzame mobiliteit. Vandaar luidt BeLikeUs een post-voucher-tijdperk in, wacht niet langer en bespreek uw hoge zakelijke reiskosten met ons. Deze investering heeft zichzelf al zo vaak bewezen, wij zoeken graag naar dit bewijs voor u!

Davy van de Haar

About the Author

Jonge communicatiespecialist met een passie voor technologie en auto's. Gespecialiseerd in data-analyse ter behoeve van zakelijke mobiliteit en gedragsverandering.

Is gek op z'n stad Amsterdam...

0 comments

Regels voor reageren

Alle reacties dienen te worden gekeurd door BeLikeUs alvorens geplaatst te worden. U kunt bij het plaatsen tags als bold, italic en underline gebruiken. HTML kan dus gebruikt worden bij uw reacties. Wij zien uw reacties graag verschijnen!

Our Clients

close