Blog Posts

post-thumb-single
08 April
0

Uw volgende auto groener en goedkoper, hierbij de BeLikeUs tips!

De elektrische auto is al steeds meer een waardig alternatief voor de bekende diesel of benzine-auto. Dagelijks zie ik verschillende Tesla’s rijden in het centrum van Amsterdam, wat mij betreft de meest interessante (elektrische) auto van de afgelopen jaren. Helaas is deze auto niet voor iedereen te betalen, maar dat hoeft niet een reden te zijn om weer voor zo’n benzine of dieselslurper te kiezen. Nee, er zijn betaalbare elektrische alternatieven voor u! BeLikeUs heeft een groene en goedkope tip voor u, ik zal u zo vertellen welke auto dit is… Eerst even de randvoorwaarden want het moet wel een praktische oplossing zijn. Ga voor uzelf eens na hoeveel kilometers u dagelijks aflegt in uw auto, veelal valt dit binnen de 100km grens namelijk. Mocht dit toch meer zijn dan 100km per dag, betreft het dan 100km heen (bijvoorbeeld naar kantoor) en vervolgens na 8 uur werken weer 100km terug? Zo ja, dan moet het mogelijk zijn om de auto een paar uur op te laden. Er zijn tenslotte meer stopcontacten dan tankstations…

De voordelenZo dan, alle excuses en praktische bezwaren besproken. Laten we het eens hebben over de voordelen, om te beginnen met de torenhoge brandstofprijzen! Zelfs al is uw huidige auto uitzonderlijk zuinig, stel 1 op 25, dan kost 100km rijden nog altijd zo’n € 6,- aan diesel. Hier komt dan natuurlijk nog de wegenbelasting bij. Onze tip, een elektrische auto verbruikt zo’n 14 kW/h per 100km, dit kost u dan slechts de helft! Hier begint het besparen pas want er hoeft geen wegenbelasting te worden betaald. Dit scheelt u op jaarbasis al snel € 1.000,- aan wegenbelasting en € 600,- aan brandstof (bij zo’n 20.000km).

De autoNu de auto nog! Onze tip voor uw volgende auto is praktisch, zo goed als nieuw en goedkoop. Het gaat namelijk om de Renault Fluence ZE, een auto die onderdeel was van een gefaald project. Dit project “Better Place” is vorig jaar failliet gegaan doordat de snelladers veel praktischer bleken te zijn dan het wisselen van complete accupakketten. Het voordeel is echter dat er nog veel onverkochte of zeer jong gebruikte Renault Fluence ZE’s te koop zijn. U koopt deze auto’s nu al voor minder dan € 12.000,-. Een koopje voor een ruime elektrische auto met een maximale actieradius van 160km. Ook zakelijk kan deze auto zeer interessant voor u zijn, wij vertellen u hier graag meer over. Alvast graag gedaan…

Extra tip(je)Naast de Fluence ZE heeft Renault een nog veel voordeligere optie, de Twizy! Een geinige stadsrakker die u nu al op de kop kan tikken voor slechts € 6.000,- Een goed alternatief voor uw de motorscooter, want hierin zit u droog en deze hangt u zo aan het verlengsnoer! Met recht een tipje van BeLikeUs.

Davy van de Haar

About the Author

Jonge communicatiespecialist met een passie voor technologie en auto's. Gespecialiseerd in data-analyse ter behoeve van zakelijke mobiliteit en gedragsverandering.

Is gek op z'n stad Amsterdam...

0 comments

Regels voor reageren

Alle reacties dienen te worden gekeurd door BeLikeUs alvorens geplaatst te worden. U kunt bij het plaatsen tags als bold, italic en underline gebruiken. HTML kan dus gebruikt worden bij uw reacties. Wij zien uw reacties graag verschijnen!

Our Clients

close